Dlaczego blaty Staron to świetny wybór?

Blaty Staron są popularnym wyborem na całym świecie w restauracjach, zarówno w kuchni, jak i jako lady do serwowania. Są również używane w szpitalach oraz w gabinetach lekarskich / dentystycznych. Właściwości samego materiału sprawiają, że możliwości projektowe tej solidnej powierzchni są niemal nieograniczone. Poznaj cechy i zalety wyboru blatów Staron, niezależnie od tego, czy jest to środowisko domowe, czy komercyjne.

Powierzchnie robocze blatów Staron są w 100% nieporowate, dzięki czemu doskonale nadają się do przygotowywania posiłków oraz do stosowania w szpitalach i laboratoriach, w których higiena jest najważniejsza. Ponieważ jest nieporowaty, oznacza to, że bakterie i pleśnie nie mogą na nim rosnąć ani penetrować powierzchni. Ta właściwość sprawia, że ​​jest również wysoce odporny na plamy. Wycieki, które mogłyby powodować plamy na wielu blatach – na przykład z marmuru, granitu i kwarcu – takie jak kawa, herbata, czerwone wino, sok z cytryny, ocet i inne, po prostu nie będą miały wpływu na blaty Staron, chociaż obywa się bez mówiąc, że wszelkie wycieki należy wytrzeć, gdy tylko zostaną zauważone. W przypadku Staronu wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką. Trudniejsze wycieki, takie jak jajko, które wyschło i stwardniało, może wymagać trochę ciepłej wody i kropli płynu do mycia naczyń.

Blaty Staron są również wyjątkowo odporne na ciepło, co oznacza, że ​​można je bez problemu używać bezpośrednio na kuchence lub jako rozpryskiwanie z powrotem do kuchenki. Gorący tłuszcz lub olej można po prostu zetrzeć. Jednakże, jak w przypadku każdej kuchennej powierzchni roboczej, gorące patelnie z kuchenki lub piekarnika nigdy nie powinny być umieszczane bezpośrednio na powierzchni Staron. Firma twierdzi, że tolerancja na ciepło wynosi 170 ° F, więc zawsze należy używać podkładki termicznej lub podstawki z gumowymi nóżkami, zamiast umieszczać patelnię bezpośrednio na powierzchni.