Mój pierwotny plan zrobienia małej budowli jaką byłaby wędzarnia ogrodowa, polegał na zrobieniu czegoś wystarczająco dużego do zimnego dymu wartego dwie świnie szynki i boczku. Rzeź świni tylko raz lub dwa razy w roku w celu wyleczenia … ale gotuję kilka świń rocznie na moim ruszcie. Chciałem aby moja wędzarnia ogrodowa miała prawdziwy dym. Wędzarnia, którą mogłem ustawić na moim podwórku i uruchomić rurę z oddzielnej skrzyni dymu / ognia, aby stworzyć zimny dym. Chciałem użyć mojej kuchenki do palenia na gorąco i na zimno. Jak się okazało, postanowiłem (po zbudowaniu pudła) uczynić małą wędzarnię stałą. Posiadanie wędzarni na podwórku może być prawdziwą zaletą, ponieważ możesz mieć świeżo wędzone mięso, a nawet zachować żywność w dowolnym momencie. Można argumentować, że masz już grill na swoim podwórku, ale palacz jest znacznie większy i da naprawdę autentyczny smak twojemu jedzeniu. Istnieje wiele rodzajów palaczy domowych, zależy to tylko od twoich potrzeb i miejsca, które najbardziej ci odpowiada. Na przykład możesz zrobić wędzarnię majsterkowiczów na swoim podwórku, a nawet lepiej, wędzarnię z cegły. Taka wędzarnia ogrodowa z pewnością będzie spektakularna. Oba te elementy można zbudować, jeśli masz wystarczająco dużo wolnego miejsca. Jeśli chcesz zbudować mniejszą strukturę, możesz stworzyć wędzarnię na paletach lub zrobić miniaturową wędzarnię w swoim domu. Są to świetne alternatywy, jeśli mieszkasz w mieszkaniu. Aby dowiedzieć się więcej o domowych wędzarniach dla każdego budżetu i przestrzeni.